REKLAMI GEÇ

CHP İl eski başkanının futbol aşkı

CHP İl eski başkanının futbol aşkı

Denizli’de bir dönem yeşil sahalara damga vurgumuş pek çok isim ilerleyen dönemlerde kentin etkin işadamı ve siyasetçilerinden olarak karşımıza çıkıyor

/ DENİZLİSPORHABER / 10 Eylül 2013 Salı, 10:34

Denizli’de bir dönem futbolun cazibesi herkesi kendine çekmeyi başarmış. Bu cazibeye kapılan isimlerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi il eski başkanlarından Himmet Yavaş… Bir dönem amatör futbol ile yakından ilgilenen Yavaş’ın soyadının aksine sahalarda fırtına gibi estiği dönemlere tanıklık edenler, onun futbolunu öve öve bitiremiyor.

Tıpkı siyasetteki ağırbaşlılığı gibi futboldaki mütevaziliği ile de dikkat çeken Yavaş libero ve stoper olarak yeşil sahaları arşınlamış. Daha 19 yaşında Bekillispor ile 1. Amatör Küme’de mücadele vermiş olan ünlü siyasetçi Yetiştirme Yurdu ile Süller Merkezspor’da da görev almış. 18 yıl süren futbol kariyerinde çok fazla takım değiştirmeyen Yavaş yaşadığı bir rahatsızlığın ardından çok sevdiği futbolu bırakmış. Yöneticilik de yapan Yavaş geçmişe dönüp baktığında hatırladığı en öneli detayın “Amatör Ruh” olduğunu söylüyor.

Yavaş insanların futbola gönül bağı ile bağlı olduklarını hatırlatıyor ekonominin ikinci planda yer aldığının altını çiziyor.

Yavaş o döneme dair şu bilgileri aktarıyor; “Amatör ruh vardı. Karşılıksız sevgi vardı. Hemen her şeyi cebimizden karşılardık ama bundan rahatsızlık duymazdık. Düşünün kulüp iyi durumda ise maç öncesinde bize yemek yedirirlerdi. Fakat kulüplerin büyük çoğunluğunun ekonomisi kötüydü. Biz de futbolcular olarak Denizli’ye maça geldiğimizde nerede mevlüt yada sünnet var oraya gider yemeğimizi orada yerdik. Malzemelerimizi kendimiz satın alırdır. Fakat çok ciddi maçlar oynardık. Herkes yaptığı işi ciddiye alırdı. O zamanki amatör futbolcularda olan hırs bugün bile profesyonellerde yok. Ben dönemimde parayla oynayan oyuncu tanımadım. Herkes sevdiği için o sahadaydı”…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..