REKLAMI GEÇ

CİRİTTE ŞAMPİYON YENİ GÜNEY ATLI SPOR KULÜBÜ OLDU

CİRİTTE ŞAMPİYON YENİ GÜNEY ATLI SPOR KULÜBÜ OLDU

Denizli’de hafta sonunda gerçekleştirilen Atlı Cirit İl Birinciliği müsabakalarının şampiyonu Yeni Güney Atlı Spor Kulübü oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 13:53

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programı içinde yer alan Denizli Atlı Cirit İl Birinciliği hafta sonunda gerçekleşti. Spor toto Spor Kompleksi Geleneksel Spor Oyunları Sahası’nda yapılan müsabakalar Ramazan nedeniyle iftar saatinden sonra yapıldı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesindeki şampiyonaya üç takım katıldı. Tribünleri dolduran sporseverler gece geç saatlere kadar süren müsabakaları heyecanla takip etti.

İlk gün Denizli Atlı Cirit Spor Kulübü ile Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 34-33 Horoz Atlı Cirit Spor Kulübünün üstünlüğü ile sona erdi. Pazar akşamı yapılan final maçında ise ilk günün galibi Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü ile Yeni Güney Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Sahadan üstün bir oyunla 105-29 galip ayrılan Yeni Güney Atlı Spor Kulübü, İl Birincisi olarak Denizli’yi Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

 

KUPAYI BAŞKAN ZOLAN VERDİ
Kazananın kaybedeni alkışladığı dostluk havasında geçen yarışmaları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Şubaşıoğlu, ASKF İl Başkanı Feyyaz Ceşen, Ak Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu birlikte takip etti. Son düdüğün ardından sahaya inen protokol üyeleri, sporcuları tek tek kutladı. İl Birincisi olan Yeni Güney Atlı Spor Kulübüne şampiyonluk kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Tüm sporculara ve müsabakalarda görev alan hakemlere madalya ve katılım belgesi takdim edildi.

İBANOĞLU: “TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA ADAYIZ”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında Denizli’ye kazandırılan Spor Toto Spor Kompleksinin çok yönlü mükemmel bir tesis olduğunu cirit yarışmaları ile bir kez daha gördüklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesinin, Denizli’yi amatör sporların başkenti yapma hedefi koyarak spora verdiği desteğin önemine değinen İbanoğlu; bu tesisi Türk Sporuna kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Geleneksel Ata Sporumuz Atlı Ciritte, yeri henüz kesinlik kazanmayan Türkiye Şampiyonasını Denizli’ye kazandırmak istediklerini söyledi.

Uluslararası standartlara sahip tesiste her biri 3 bin kişi kapasiteli 2 tane tribün, cirit yarışmalarının oynanacağı atlı spor oyunları bölümü ile atlar ve binicilerin çalışabilmesi için manej denilen özel saha yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..