REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DEN ŞAMPİYON GÜREŞÇİ MAHMUT DEMİR GEÇTİ

DENİZLİ’DEN ŞAMPİYON GÜREŞÇİ MAHMUT DEMİR GEÇTİ

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olarak bir döneme damga vuran Güreşçi Mahmut Demir, Denizli’ye uğradı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 21 Ekim 2014 Salı, 11:13

Denizli’ye kısa bir ziyarette bulunan Şampiyon Güreşçi Mahmut Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Aktif sporculuk yaşamını bıraktıktan sonra spor camiasından kopmayan Demir’e, eski İl Müdürlerinden Eyüp Erman, Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nevres Akan ve Güreş Antrenörü eski Milli Sporcu Zekayi Erten eşlik etti.

Şampiyon Mahmut Demir ile geçmişe dayanan bir dostluğa sahip olduklarını söyleyen İl Müdürü İbanoğlu; Demir’in 90’lı yılların kısıtlı imkanlarıyla çok çalışıp inanarak şampiyonluklar kazandığını söyledi.

ÇALIŞ, İNAN, AZİMLİ OL

Denizli Güreş Eğitim Merkezinde eğitimlerini sürdüren 29 minik sporcu öğrenci, Şampiyonla bir araya geldi. Çocuklara kısa nasihatlerde bulunan Mahmut Demir, başarının çok çalışmak, inanmak ve azimle geleceğini söyledi. “Sizler güreş sporu için küçük yaşta keşfedilerek devlet desteğiyle yetiştiriliyorsunuz. Burada çalışanların hepsi sizlerin sportif ve eğitim başarınız için gayret gösteriyor. Önce kendiniz ve anne babanız, daha sonrada vatan ve ülkeniz için çok çalışın. Şampiyonluklar çalıştıktan sonra çok zor değil. Size güveniyoruz” dedi. Güreşçilere kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve spor kariyerlerinin yanında mutlaka üniversite eğitimi almalarını tavsiye etti.

Mahmut Demir Denizli’den ayrılmadan önce, 1994 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası final müsabakasında, ABD’li rakibini yendikten sonra üstüne oturup sevinç çığlıkları attığı ve Dünya’da yılın fotoğrafı seçilen o fotoğrafı minik güreşçilere hatıra olarak verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..