REKLAMI GEÇ

Denizli’nin lejyonerleri

Denizli’nin lejyonerleri

Başarılı pek çok futbolcunun yanı sıra teknik adam da yetiştiren Denizli artık antrenör ihraç eder duruma geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 22 Ekim 2014 Çarşamba, 10:33

Türkiye’de 19 binin üzerinde antrenör bulunmasına karşın Denizli’de Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’ne kayıtlı 369 üye bulunuyor. Denizli’de yetişen antrenörlerin büyük bölümü kariyerleri ve deneyimleri ile dikkat çekerken bir bölümü de gelişim antrenörü olarak altyapı takımlarında görev almayı seçiyor. Bu güne kadar pek çok futbolcuyu yetiştiren kent Türk futboluna başarılı teknik adamlar da kazandırıyor. Denizlili teknik adamaların kalitesinin farkında olan pek çok kulüp bu teknik adamlarla çalışmayı da tercih ediyor.

ŞAMPİYONLUK YAŞADI
TÜFAD Denizli Şubesi’ne kayıtlı teknik adamlar içinde Türkiye’nin çok yakından tanıdığı iki isim bulunuyor. Kariyerine Denizlispor Teknik Direktörlüğü ile yeni bir yön veren ve Milli Takım teknik sorumluluğuna kadar yükselen Ersun Yenal bu örneklerden ilki. Yenal kısa süre öncesine kadar çalıştığı Fenerbahçe’de bir de şampiyonluk yaşayarak ülkenin en aranan isimlerinin arasına girmeyi başardı. Torku Konyaspor’un teknik direktörlüğünü üstlenen Mesut Bakkal da Denizli menşeli başarılı teknik adamlardan. Süperlig’in en çok tercih edilen isimleri arasında yer alan Bakkal’ın başarıları da her geçen yıl katlanıyor.

İŞTE O LEJYONERLER
Bir dönem Denizlispor forması da giyen Mustafa Ceviz antrenörlük hayatına Centone Karagümrük’te devam ediyor. Ceviz’in kaleci antrenörü ise Denizli için tanıdık bir isim olan Nail Alköse… Yine Denizlili Gökhan Kaynak ise Çorum Belediyespor’u çalıştırıyor. Gökhan hoca bu göreve kaleci antrenörü Cengiz Tarım ile birlikte geldi. Denizlispor’da da görev alan deneyimli teknik adamlardan Tansu Yaan bir sezonluk Trabzon Akçaabat görevinin ardından şampiyonluk mücadelesi veren Aydınspor 1923 ekibine dahil oldu. Yaan burada yardımcı antrenör olarak görev yapıyor. 2. Lig ekiplerinden Gölbaşıspor’un teknik patronu ise Denizli’nin yakından tanıdığı isimlerden biri olan Adnan Erkan. Denizlispor’da da görev yapan kaleci antrenörü Hayrettin Öz şimdi Bursa Nilüferspor’un başarısı için çalışıyor. Ozan Yılmaz ise Denizli adını TFF İzmir Bölge Müdürlüğü’nde aldığı görevle yaşatıyor.

DENİZLİ’DEKİ DENİZLİLİLER
Lejyonerlerin yanı sıra Denizli’de profesyonel takımlarda görev alan teknik adamlar da dikkat çekiyor. Denizlispor Teknik Direktörü Özcan Bizati tüm ekibini yine kendisi gibi Denizlili teknik adamlardan kurdu Mustafa Kocakaya, Levent Kartop ve Burak Özsaraç bu ekipteki isimler. Kızılcabölükspor’un teknik patronu Hasan Şermet de Bizati ile aynı yolu izledi ve ekibini Denizli TÜFAD’a kayıtlı antrenörlerden oluşturdu. Şermet ile birlikte Seyfettin Kurtulmuş, Serkan Görgeç ve Hakan Dolutaş Kızılcabölükspor’u yukarılara taşımanın mücadelesini veriyor.

İŞTE TÜFAD’IN HİKAYESİ
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Bülent Fil, kentteki teknik adam potansiyelinin farkında. Yıllardır camiaya hizmetleri dokunan Başkan Fil kuruluşundan bu yana derneği ve antrenörleri şöyle anlatıyor: “TÜFAD Denizli Şubesi 1998 yılında avukat Çetin Şahan, Ali Uğur Tezel ve rahmetli Nihat Mergen tarafından kuruldu. Kuruluşta 40 üye ile çalışmalara başladılar. Bugün itibariyle 369 üyemiz bulunuyor. Üyelerimizden 5’i vefat etti 5’i ise diğer illere nakil oldu. Ülkemizdeki dernek şubelerinin 29’u kendi mülklerinin sahibi oldu. Denizli şubemiz de kendi mülküne geçen yıl kavuştu.

Denizli’de dernek kurulduğu zaman Ersun Yanal Denizlispor alt yapısında görev alıyordu. Daha sonra Salihlispor, Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe ve milli takımda görev aldı. Derneğin kuruluşundan sonra il dışında görev alan ilk üyemiz Ersun Yanal’dır. Mesut Bakkal,Özcan Bizati ve Kaleci Antrenörü Metin Bayındır ekibi uzun süre birlikte çalışmışlardır. Dernek kuruluşunda sonra çeşitli dönemlerde üyelerimiz il dışında görev yaptılar. Zafer Dinçer Muğlaspor, Mustafa Kemalpaşaspor, Aydınspor’da, Yaşar Güngör Muğlaspor’da, Cafer Orbay Aydınspor ve Turgutluspor’da, Mustafa kocakaya Turgutluspor’da, Hasan Kanpolat Nazillispor’da görev yaptılar”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..