REKLAMI GEÇ

SPORUN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

SPORUN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Amatör Spor Haftası kapsamında Sporun Enleri etkinliği gerçekleştirildi. Denizli’nin şampiyon sporcuları buluştu, ödüller aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 15 Ekim 2019 Salı, 10:04

Amatör Spor Haftası’nın son etkinliği Denizli’deki şampiyonları buluşturan Sporun Enleri oldu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki etkinlikte kentin madalyalı sporcularına hizmetleri ve başarıları için teşekkür edildi, hediyeler sunuldu.
Etkinlikte Avrupa Güreş Şampiyonası ikincisi Arif Özen, Tuzla Open Karete Şampiyonu Mehmet Batuhan Özdemir, Para Okçuluk Dünya Şampiyonası ikincisi Murat Turan, aynı şampiyonada olimpiyat kotasına giren Sevgi Yorulmaz, Veteranlar Güreş Dünya Şampiyonu Zafer Koyan, Avrupa Karate Şampiyonası ikincisi Muhammet Kaya, Avrupa Okullar Satrançı Şampiyonası ikincisi Poyraz Dursun ve üçüncüsü Gülenay Aydın, Uluslararası Açık Çeşme Satranç Şampiyonu Nehir Tokat,  Avrupa Açık Yüzme Şampiyonu ve rokertmeni Muhammed Tuğrul Şahin, İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası ikincisi  Onur Özcan,Avrupa U20 İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonu olan milli takımdaki Denizlili sporcular Feyzanur Bal ve Hümeyra Gündem, Avrupa Goalball Şampiyonası’nda ikinci olan takımın önemli oyuncuları Şeyda Nur Kaplan ve Reyhan Yılmaz’a ödülleri verildi.

Etkinliğe Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, ASKF Kurucu Başkanı Arif Gören amatör branşların il temsilcileri, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “Bir haftalık süren etkinliklerimizi tamamladık. Amatör Spor Haftası’nın temelinde insanlarımızın süreç içindeki faaliyetlere nasıl katıldıklarına farkındalık yaratmak, onları desteklemek, onları anlamak. Bu süreçte bizimle yol alan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Son bir kaç günde çok önemli başarıların göğsümüzü kabarttığını gururla takip ettik. Her müsabakadan sonra gördük ki, Mehmetçiğimize selam duruş var. Askerimize destek var. Zor günlerimizde bizi rahatlatan öyle güzel başarılar geldi ki; insallah bu başarılar da artarak devam edecektir. Amatör Spor Haftası’nın temeli buralardan geliyor. Bu tür sporcularımız Denizli’de de var. Tokyo’daki 2020 olimlpiyatlarına gidecek Denizlili sporcular da olacak. Zaten iki sporcumuz garantilemiş durumda.
İlimizde 280 kulüp var. Bunların hepsi futbol kulübü değil. Yarısı futbol dışı branşlar. 52 branşta ilimizde faaliyet gösteriliyor. 138 bin lisanslı futbolcu var Denizli’de… Gelinen nokta az değil. Olaya sadece futbol olarak bakmazsak bizim için geleceğe de umut verici bir durum.

Olay sadece sporda değil. Olay sadece dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak da değil. Olay sağlıklı nesiller, yarışma kültürü  ile yaşayan ve bunu yaşam biçimi haline getirmek” diye konuştu.

İbanoğlu Denizli’de yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği spor yatırımlarından da övgü ile bahsederken kentin bu alanda şanslı olduğunu söyledi. İbanoğlu vatandaşlara seslenerek bu spor alanlarının mutlaka doldurulmasını istedi. Öğrencilerin ise en az iki spor branşı ile ilgilenmeleri gerektiğini kaydetti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise yaptığı konuşmada; “Denizlimiz 2007’den bu yana bir hassa merkezde çok saha eksiğimiz vardı. Bu kentte tesisleşmek çok önemli. İlk olarak halı sahalarda başladık. Yeni bir organizasyonla Denizlimizi pek çok alanda sahası geniş ve bol bir noktaya getirdik. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yüzme havuzları yaptık. Özel insanlarımız için ayrı spor yapılacak alanlar mevcut. Denizli içinde spor tesisi ile ilgili sıkıntı yok. Diabet ve obezite ile de mücadele kapsamında Denizli’deki insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için spor alanları oluşturuldu. En son 2 yıl önce Denizli’de yüzme bilmeyen kalmasın diye 8 yüzme havuzu açıldı. Talep eden bütün öğrenciler şu anda yüzme öğrenebiliyor. Yüzme sporu ile ilgili kentin büyük başarılara imza atacağına da inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..