REKLAMI GEÇ

Yaşayan efsaneden hasret ziyareti

Yaşayan efsaneden hasret ziyareti

Denizlili yaşayar güreş efsanesi Bayram Şit uzun bir aradan sonra köyü Acıpayam’ın Akşar Mahallesi’ne ziyarete geldi, hemşerilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 17 Ekim 2016 Pazartesi, 10:02

Denizlili efsane güreşçi 86 yaşındaki Bayram Şit, ikamet ettiği Ankara’dan kalkıp memleketi Akşar’ı ziyaret etti, yoğun ilgi ile karşılandı.

Üç kez katıldığı olimpiyatlardan üç derece ile dönmesini bilen, sayısız altın madalya sahibi milli güreşçi  Bayram Şit doğduğu topraklara ziyaret gerçekleştirdi. Şimdilerde Acıpayam’a bağlı bir mahalle olan Akşar Köyü’nde ailesi ve sevenleri ile bir araya gelen Şit’i Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da yalnız bırakmadı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve dostları ile sohbet eden Bayram Şit, yakın zamanda planlanan ve güreşin anlatıldığı bir konferansta konuşmacı olma sözü verdi.

Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’a kendi yazdığı en son kitabı olan ” Gücünü Yüreğinden Al” kitabını hediye etti.

Doğduğu memleketinde anılarını tekrar yaşayan Bayram Şit, burada hatıra fotoğrafları da çektirerek bu günü ölümsüzleştirdi.

1951 yılında Mısır’ın İskenderiye kentinde katıldığı Akdeniz Oyunları Olimpiyatlarında şampiyon olan güreşçi bir yıl sonra kariyerinin en önemli zaferine imza atmıştı. 62 kilo serbestte Helsinki Olimpiyatları’nda boy gösteren Bayram Şit şampiyonluk madalyasını boynuna takmayı başararak tüm Türkiye’yi gururlandırmıştı.

19544 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ikincilik elde eden Şit 1956 Melbourne Olimpiyatları’nda ise 62 kilo serbestte dördüncü olmuştu.

Kardiyerinin bir bölümünde Fransızların davetlisi olarak bu ülkede antrenörlük yapan Şit’in öğrencileri uluslararası düzeyde başarılar göstermişti. Daha sonra Türkiye’ye dönen milli güreşçi antrenörlük hayatının ardından ilerleyen yaşı nedeniyle Ankara’da emeklilik hayatı sürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..