REKLAMI GEÇ

BAŞKA SORULAR

4 Şubat 2020 Salı

‘Kazanamıyorsan kaybetme’ diye klişeleşmiş bir tabir var futbolda.

Denizlispor – Göztepe maçından sonra teknik direktör Mehmet Özdilek de aynı şeyi söyledi. Kuşku yok ki sözün geçerliği var. Bu nedenle sıklıkla kullanılmaya da devam ediyor. Kazanamıyorken kaybedilmediğinde, ortaya çıkan ‘puan kaybı’ kimin hanesinden düşüyor?

 

Bu biraz enflasyon hikayesine döndü biliyorsunuz. Hükümet enflasyon düşüyor diye açıklıyor ama sorun öncelikle, yükselmesi değil başlı başına olması…

Bir nevi ‘cinayetlerin sayısı azalıyor’ diye mutlu olmak gibi. Ama ölen birileri var…

 

Şunu düşünmek gerekir. Her iki takım da bir puan aldı. İki puanı kim kaybetti peki? Göztepe mi? Hiç sanmıyorum. Bizim daha çok ihtiyacımız vardı. Dolayısıyla Denizlispor kaybetti. Bir puan ise zügürt tesellisi… Sevinilecek tarafı yok.

 

Oyun başka bir konu… Bireysel bir hatadan gol yendi, olabilir. Geri dönüş çok uzun sürdü. Baskı kurma konusunda sıkıntı olmasa da pozisyon üretme konusunda sıkıntı yaşandı. Herkesin aklında Beto’nun çıkardığı top vardır ama Stachowiak en az iki tane çıkardı. Bir başka deyişle Göztepe inanılmaz iki pozisyonu harcadı.

 

Böyle bir takım olamaz. Kendi evinde taraftarına sürekli eziyet çektiren…

Konya, Kasımpaşa, Sivas, Fenerbahçe, Alanya’ya kendi evinizde kaybediyorsunuz, Başakşehir ve Göztepe ile berabere kalıyorsunuz.. Affedilir şey değil.

 

Sadece ilk 5 için değil. Kendi evinizde maç kaybederek hiçbir hedefi gerçekleştiremezsiniz.

 

Herkes hocayı suçluyor. Doğru değil. Hocanın eleştirilecek çok yönü vardır ayrı birer tartışma konusu. Kadro hocanın tercihi değil. Bana sorarsanız Yücel İldiz’in de tercihi değildi. Hatta bunu herkes biliyor ya…

 

Mehmet Özdilek sezon başında gelmedi, doğasıyla elinde kendi hazırlamadığı bir kadro vardı. Ara transfer döneminde belki biraz dokunuş yapabildi o kadar.

Doğrusu sormadım. Gelen oyuncuları o mu istedi, ya da onun istediği oyuncular alındı mı… Sanmıyorum.

 

Ne olursa olsun takıma biraz daha pozitif futbol oynattığı doğru. Daha fazla puan topladığı, daha heyecanlı, istekli bir takım oluşturduğu, her takımı olmasa da ligdeki çoğu takımı yenebilecek durumda olduğu…

 

Özdilek istifa, Özdilek istifa… Hoca yetersiz ve faydasız ise onu oraya getirenlerin hiç mi kabahati yok? Yok eğer hoca işini iyi yapan biriyse Şemikler’de huzurunu kaçıran ne ya da kimler? Siz bu soruları sorun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..