REKLAMI GEÇ

BİR HAFTADA İKİ MUCİZEVİ MAÇ

8 Nisan 2019 Pazartesi

Denizlispor taraftarı heyecanı sever. Bu nedeledir ki tribünler ya şampiyonluğa oynarken ya da düşmeme mücadelesi verirken dolar. Özellikle ligde kalma savaşı verdiği maçlarda ligin son düzlüğüne girildiğinde taraftar sayısındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır geride kalan sezonlardı.

Bu sezon şampiyonluk havasına erken girmek tribünlere de yansıdı. Sayılar ortada. Denizlispor ortalamasının çok çok üzerinde bir taraftarı var artık.

Dahası bu taraftar heyecanı çok sever. Takım da bunun farkın olsa gerek ki, bir hafta içinde oynadığı iki maçta da bu heyecanı son dakikaya kadar yaşattı taraftarına. Şükür kalp krizi geçiren olmadı.

Hafta içinde Altay karşısına çıktı Horozlar. Recep’in sayısı ile öne geçtikten sonra birden frene bastı ve çok kötü kalitesiz bir oyun çıkarmaya başladı. Neredeyse 60 dakika süren bu süreçte kalesindeüç gol gördü. Maçın son bölümünde Kehinde sahne aldı ve attığı golle Horozlar maça tutundu. Uzatma bölümünde Mehmet’in penaltı sayısı değeri bugün çok daha iyi anlaşılan bir puanı getirdi. Efsanevi bir geriş dönüş olmuştu. Tam bundan iyisi olamaz diye düşünüyorduk ki bu kez Adana deplasmanında boy gösterdiler.

İki kez geriye düştükleri maçta  Recep ve Kehinde ile eşitlik sayısı buldular. Sonra Recep bir kez daha sanne aldı ve takımını öne geçirdi. Artık maçın 2-3 biteceğinden kimsenin kuşkusu yoktu. Kehinde’nin 90+2’nci dakikadaki acemi penaltısı skoru eşitledi. 90+8’de Burak Çalık’ın golü müthiş ötesiydi.

Her iki maçta da Horozlar kalitesi ile kazandı. Gerektiğinde sahne alıp skoru değiştirebilecek futbolculara sahip olması karıydı.

Şimdi en yakın rakibine 7 puan fark attı. Şampiyonluğu çok büyük ölçüde garantiledi. Ligin bitimine 6 maç kala elde edilen bu üç maçlık fark, fikstür avantajı ile birleşince Denizlispor’un artık bir süperlig takımı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

8 sezondur alt ligde mücadele eden bir kulüp olarak kronikleşmiş sorunlara, maddi yetersizliklere sahip bir kulübün, mali ve idari yapısı kendisinden çok daha iyi kulüpleri geride bırakarak öne çıkması takdir edilmesi gereken bir durum. Ama bu süreçte onları yalnız bırakmayan taraftarın da bu işte payı büyük.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..