REKLAMI GEÇ

BİR TAKIMI KAYBEDİYORUZ

20 Ocak 2020 Pazartesi

Kızılcabölükspor’u kaybediyoruz.
Bir mahalle takımı olarak çıktığı 3. Lig’de 7 sezonluk serüveninde iki kez final oynayıp 2. Lig kapısından dönmüş olan, bir kez yarı finalde elenen, Türkiye kupalarında gruplara kalmış, kendi liginde her zaman zirveyi zorlamış bir takım Kızılcabölükspor.

 

Garip bir şekilde kendi ilçesi olan Tavas’ta sahip çıkılmıyor. Denizli’de de öyle… İlçe belediyesi kendi belediye takımına milyonlar harcayıp 3. Lig’e çıkarmaya çalışırken, kendi mahallesinin 3. Lig’deki takımına tek kuruşluk katkı koymamıştı. Başkan değişti, gelenek sürüyor.

 

Denizli’de pek çok ilçe belediyesi futbol takımlarını 3. Lig’e çıkarmak için paralar harcadı durdu. Hiçbiri başarılı olamadılar.

 

Çok büyük uğraşlarla lige çıkarılan Denizli Büyükşehir Belediyespor’un akibetini biliyorsunuz. Denizlispor dışında futbolda profesyonel tek kulüp olan Kızılcabölükspor ise ‘üvey evlat’… O da giderse bu kentin çocukları nerede futbol oynayacak?

 

***

 

Kızılcabölükspor’a destek giderek azaldı, sonunda bitme noktasına geldi. Osman Duran ve yönetimi bu kulübü nereye kadar ayakta tutabilecek belli değil. Kuşku yok ki elinden geleni yapıyor ama destek yok. Bu yükü daha fazla kaldırabileceklerini düşünmüyorum.

 

Kendisi zaten benim hatırladığım en az iki kez bırakmayı istemişti. Biri geçen sezon öncesindeydi. Baktılar kulübü alacak kimse yok, aday yok… Biraz da mecbur kaldılar. Emek emek lige çıkardıkları kulübün yok olmasını istemediler. Bu sezon da bırakacaktı ama kulübü devralacak kimse yok.

 

Açık açık söylüyor, “İsteyene verebilirim. İyi yapacağını söyleyen varsa hemen kongre kararı alırım. Destek vermeye de hazırım. Kimse yok” diyor…

 

Bu kentin önde gelenleri maalesef Kızılcabölükspor’a sırtını döneli çok uzun zaman oluyor. Düşse, kapansa da onlar da kurtulsa. Artık deplasman giderlerini karşılamakta zorlanan, rutin masraflarını döndüremeyen bir kulüp var.

Şimdi çok değersiz.

Ama ligden düştüğünde, yok olup gittiğinde değerini hep birlikte öğreniriz.

 

DENİZLİSPOR İYİ YOLDA

Denizlispor önce kupada sonra ligde iki önemli takımla karşı karşıya geldi. Her iki maçta da ezildiğini söyleyemem. Bütçeleri karşılaştırdığınızda arada uçurum var.

Takımın mücadele gücü giderek artıyor. Sahada ne yaptığını bilen görüntüsü, zaman zaman silahlarını kusursuz kullanışı bu ligde her takım için bir tehdit olduğunun göstergesi.

Mehmet Özdilek ile birlikte çok çok önemli gelişme gösterdiği ortada. Daha da göstereceği belli. Eksiklerine rağmen Galatasaray karşısında da iyi iş çıkardı.

Maçın ikinci bölümünde eşitliği sağlayabilecek iradeyi ortaya koydu. İstanbul’dan puanla da dönebilirdi. Bu skor da şaşırtıcı olmazdı.

Takım iyi yolda. Onezi uzun zamardır oynamamış olmanın eksikliklerini mutlaka yaşıyor. Kalitesi bu takıma yakışıyor. Daha verimli olacaktır.
Muhammet kafaları biraz karıştırmıtır. Stopere transfer lazımdı, bu genç çocuk aslanlar gibi çıktı ortaya. Denizlispor’un para kazanacağı transferlerden biri. Galatasaray başkanının Denizlispor başkanından daha ilk maçında istemesi bunun da göstergesi sayılabilir.

Bu gelişimle Denizlispor için ligde bir tehlike görmüyorum. Bundan sonrası işin ekonomisi. Bu takım kulüp bütçesine önemli katkılar da yapacaktır. Yeter ki huzuru bozulmasın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..