REKLAMI GEÇ

BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK

21 Mayıs 2018 Pazartesi

Denizlispor 27 Mayıs’ta kongreye gidiyor. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamayacağı 3 Haziran’daki ikinci oturumda yeni yönetimin belirleneceği daha olası bir durum.

Kulüp ne zaman kongreye gitse kendi reklamını yapmak isteyen bir takım çevrelerin öne çıktığını görmeye alışmıştık. Bu kongre sürecinde de farklı olmadı.

***

Bazı potansiyel adayların Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüştüğü, görüşmeye çalıştığı ya da haber gönderdiği bilgilerini alıyoruz.

Potansiyel adayların ortak noktası Başkan Zolan’dan maddi destek istemeleri.

Bir adayın aylık 800 bin lira destek istediği bir başka ismin sezonluk 10 milyon lira istediği duyumları geliyor.

***

Bu demektir ki; ‘Sen para ver ben başkanlık yapayım’…

Parayı verenin düdüğü çalacağı fikrinden hareketle söylüyorum siyaset para verecek olsa oraya kendi istediği, güvendiği birini getirmesi daha normal olur.

Kulağımıza kadar gelen girişimlerin çok da bir ciddiyeti yok gibi geliyor bana… Kimsenin projelerle çıktığına, hedefler gösterdiğine, kaynak gösterdiğine şahit olmadım. Daha bir hayli süre de şahit olacağımızı sanmıyorum.

***

Yeni bir yönetim gelebilir mi?

Elbette gelebilir. Mevcut yönetimden çok daha iyisini de yapabilir. Ama şu iyi bilinmelidir ki bu kulübün en önemli sorunu mali disiplindir. Hasan Kıbrıslıoğlu ile başlayan mali disiplin girişimleri süreç içinde sekteye uğramış olsa da bu dönem iyi uygulanarak, olumlu sonuçlar alındı.

Bu inkar edilemez. Sportif olarak başarısız olunsa da; (ki bu konunun kapsamlı gerekçeleri vardır) mali konuda Denizlispor adına atılan adımların kıymeti ancak bu sezon aynı disiplinle hareket edildiğinde meyve verecektir.

Yönetimlerin sadece borç değil aynı zamanda ‘hibe’ de yapmaları gerekliliği gözardı edilmemeli.

***

Görünen o ki mevcut yönetimin ikna edilip göreve devam etmesi sağlanmalı, yeni takviyelerle daha güçlü bir yönetim oluşturulmalı. Bu alanda atılacak adımlara yanıt verilmeli, yönetimin beklentileri de giderilmelidir.

Ama daha iyi koşullarda, daha iyi bir proje ile yönetime talip olan varsa fazla da vakit kaybetmeden bu işin bitmesi Denizlispor adına faydalı olur.

Kanımca bu yönetim devam etmeyecekse, daha önce denenmemiş yeni bir başkan ve yönetimin kulübe farklı bir heyecan getirecektir. Bir tercih yapılacaksa en azından bu yönde de kullanılabilir.

Geçmişteki kötü örnekler gelecek konusundaki cesareti kırmamalıdır.

Her şeye rağmen camianın beklentisine yanıt verecek bir ekip oluşturmak bu kentin önde gelenlerinin sorumluluğundadır.

Seçim döneminde tüm kesimlerden kabul görmeyecek bir yönetim riskine girmek, sandıkta farkını ortaya koyacaktır.

***

Biz daha önce de bu süreçleri, bu filmleri sıklıkla görmüştük. En kısa sürede en doğru kararın verilmesini diliyor ve bekliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..