REKLAMI GEÇ

BU OYUN İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI

11 Kasım 2019 Pazartesi

Yukatel Denizlispor deplasmandaki ikinci yenilgisini Beşiktaş karşısında aldı. Maç öncesi Beşiktaş ligdeki son dört maçının üçüncü kazanmış birinde ise berabere kalmıştı. Bariz bir yükselişi görülüyordu.

Denizlispor ise deplasmandaki Gençlerbirliği galibiyeti dışında son 5 maçının dördünü kaybetmişti. Kağıt üzerinde favori belliydi.
Özellikle Fenerbahçe, Sivasspor hatta kazanılan Gençlerbirliği maçındaki oyuna bakıldığında Denizlispor için durum umutsuz gibiydi.
Tüm bu olumsuz atmosfere karşılık Denizlispor zorlu deplasmanda iyi bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş ilk kez ancak maçın 23’ncü dakikasında yeşil siyahlı kaleye şut atabildi.
Denizlispor, rakibin baskı kurmasına izin vermedi. Takım halinde savunma yaptı ve bunda da başarılı oldu. Zaman zaman topu rakip kale alanına kadar taşıdı ve son paslarda etkili olamasa da tehlike yaratmayı başardı.

İkinci yarıya başlarken temposunu korudu. Ne varki; 60’lı dakikalardan sonra ağır ağır düşüş gördük. Bu durum yine de rakip kaleye gitmeye engel değildi elbette ama oyun içindeki etkinliği azaldı. Rakip skoru bulduktan sonra ortaya konan oyun fena değildi. Bana göre sezonun en iyi futbolunu Beşiktaş maçında oynadı takım. Maalesef bu oyun için çok geç kalındı. Sezona bu oyunla başlayıp üzerine koyması gerekirdi, olmadı.

Mehmet Özdilek maç sonunda kadro derinliğinden şikayet etti. Bu tüm Türkiye’nin bildiği bir gerçek.
Ama açık açık söylemediği bir şey daha var. Takımın gücü yok. Geldiğinden beri takımı kuvvet konusunda toparlamaya çalışıyor.

Denizlispor’un bu kadar kötü durumda olmasının nedeni sezon başında takımı çalıştıran isimlerin yetersiz bir program uygulaması. Yeşil siyahlılarda uzun zamandır bu işleri Utku Alemdaroğlu yürütüyordu. Fakat her ne olduysa sezon başında genç hocayı takımdan uzaklaştırdılar. Sonuç ortada. Takımın şampiyon olduğu sezonda kondisyonunu o çalıştırmıştı. Kimsenin bu alanda bir şikayeti de olmamıştı. İşler yolunda giderken yapılan bu değişiklik, alınan sonuçların arkasındaki en önemli etkenlerden biri. Yücel İldiz hocayı bu alanda uyaranların olduğu fakat bu uyarıları dikkate almadığı da biliniyor. Yapacak bir şey yok. Denizlispor çok önemli fırsatları kaçırdı. Ligin ikinci yarısında mücadele çok daha çetin geçecektir.

Bu aşamada kaybedilen puanların kıymeti o zaman geldiğinde çok daha iyi anlaşılacaktır. İlk 5 hedefi kaybedilen bu puanlar nedeniyle şimdilik realist bir hedef değil ama futbolda her şey var.

Rodallega’nın oyuna dönmesi güzel. Biraz kilo aldığını fark ettim. Sanıyorum bu normal. Beşiktaş karşısında gördüğüm en etkisiz Rodallega vardı. Daha önemlisi Olcay Şahan’ın hazır olmasını beklemek Denizlispor için tam anlamıyla bir lükse dönüştü. Dün pek çok pozisyonda hücuma katılıp bir opsiyon yaratma fırsatını vermedi takım arkadaşlarına. Neden bu kadar tahammül edildi anlayamadık.

Ligin alt sıralarındaki takımlar toparlanıyor. İlk 5 hedeflerken ilk yarı sonuna kadar kendimizi çetin bir başka mücadelenin içinde bulabiliriz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..