REKLAMI GEÇ

DENİZLİ TRANSFER BEKLİYOR

8 Haziran 2019 Cumartesi

Denizlispor yıllar sonra süper lige döndü ama çok önemli bir deneyimin sahibi olarak. Artık tüm camia çok daha iyi biliyor ki; düşmek kolay fakat çıkmak bir hayli zor.

Alt ligde zaman kaybetmiş, ızdırap çekmiş bir kulübün taraftarı olarak süperligde olmak kadar güzel bir şey yok. Yine de orada kalıcı olmanın önemi fazlasıyla anlaşılmıştır.

Bu nedenle taraftar için ilk beş hedefi çok romantik olsa da ligde kalıcı olmak öncelikli kaygı. Doğasıyla herkes transferleri merak ediyor.

Bu transfer meselesini de olağandan daha önemli kılan bir faktör var.

Malum Denizlispor geçen yılki kadrosundan futbolcularının çok büyük bölümünü kaybetti. Futbolcuların bir kısmı zaten kiralıktı, bir kısmının da sözleşmesi sona erdi. Elbette alt ligde oynayan futbolcuların tamamının takımda tutulması beklenemez. Ama süperlige bir dönüşüm gerçekleşecekse bunun kademeli olması normal bir tercih olur. Doğasıyla kulübün elinde bazı oyuncuları tutması gerekiyor. Bunların da süper ligde oynayacak kalitede ya da yedek olarak bulunacak kalitede olması lazım. Kulübün elinde sadece 7 futbolcu kaldı. Bunların ne kadarı süperligde oynar tartışmaya açık bir konu.
Bu nedenle Denizlispor yönetiminin bir an önce Aissati, Stachowiak ve Ziya gibi isimleri bitirmesi gerekiyor. Ama bu iş sanıldığı kadar kolay da olmuyor.

Başkan Ali Çetin transferin başına Burak Özsaraç’ı getirdi. Bildiğimiz bir isim. Konuştuğum hiç kimse Burak Özsaraç’a itiraz etmedi ama endişe duyanlar da var. Öğrendiğim kadarıyla transfer komitesi filan değil tüm görüşmeleri ve çalışmaları Burak Özsaraç yürütüyormuş. Büyük yük.

Bayram tatilinin araya girmesi işleri biraz yavaşlatmış olabilir. Normal olarak bayram dönüşünden kısa bir süre sonra bir topbaşı yapılır, Temmuz’un ilk haftası da birinci etap kampı başlardı. Ama şu anda Denizlispor’un elinde topbaşı yapacak kadar futbolcu yok.

Bu 5-6 transferin aynı gün imza atmayacakları anlamına gelmiz. Nitekim Başkan Ali Çetin’in de art arda transferlere hazır olun mesajını camiaya ilettiğini biliyoruz.

Geride kalan sezonlarda kamp yapılamayan ya da yarım yamalak kamplarla geçirilen dönemler yaşanmıştı. Aynı sorunların tekrar etmeyeceğine inanıyorum.

Ama transferde kulübün önündeki en büyük engelin bugünden değil geçmişten gelen bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yıllardır gazetecilerin neredeyse tamamı, spor adamlarının tamamı bu kulüpte bir keşif-izleme ekibi kurulması gerektiğini haykırdı. Yapısı bozuk kulüp öncelikli sorunları arasında bu durumu görmedi. Belki bu ekip kurulmuş olsaydı şimdi transferde daha süratli yol alınmış olabilirdi.

Konunun bir de maddi boyutu var tabi. Denizlispor süper lige çıktığı için yüklü gelirler elde etti ama bu gelirleri bir kalemde önünüze koymuyorlar. Zaten hesaba yatırılacak paraların eski alacaklılara gideceği, Denizlispor yönetiminin eline transfer için kendi çabalarından başka kaynak serilmeyeceği biliniyor. Onların ne tür tedbirler aldığına dair bilgimiz yok. Başkan paraya ihtiyaçları olmadığını söylüyormuş. Böyle naklediliyor. Biz de transferin yavaş olmasında önemli etkenin para olduğunu düşünüyoruz.

Daha zaman var. Bir iki haftaya kadar ilerleme sağlanmazsa transferde sıkıntı yaşanacaktır. İlk tercihler gidecek alternatifler piyasada kalacaktır.

İlk 5 hedefleyen Denizlispor yönetimi mutlaka ilk tercihleri ile anlaşmak isteyecektir.

Bekleyip göreceğiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..