REKLAMI GEÇ

EN ÖNEMLİ TRANSFER ÖZKÖYLÜ

20 Ağustos 2018 Pazartesi

Denizlispor bu sezon yenilenmiş kadrosu ile lige başladı. İyi de başladı. İlk iki haftada ortaya konan futbol fazlasıyla tatmin edici. Bunun üzerine daha da koyacaklarını düşünürsek şimdiden umut verici.

 

Bu sezon takıma pek çok futbolcu katıldı. Elbette teknik ekip değişti. Bence yeni sezonun en önemli transferi Osman Özköylü…

 

Horozların yıllardır süren kabullenmiş, kaderine razı olmuş hallerini bir anda sanki sihirli bir dokunuşla ortadan kaldırdı. Sahanın her yerinde savaşan, buna karşın ne yaptığını bilen ve üstelik iyi oyun ortaya koyan bir takım oluşturdu.

 

Belli ki futbolcular da oynadıkları oyundan artık zevk alıyorlar. Bu taraftarın yıllardır beklediği tabloydu. Kaybedilen ilk maçtan sonra takımı tribüne çağırarak alkışlaması da bu memnuniyetin göstergesi olarak kabul edilmeli.

 

Adana Demirspor karşısında ne yaptığını bilen bir takım vardı sahada. İlk başlardaki ev sahibi baskısı bir kaç dakika içinde bertaraf edildi. Oyuna ağırlığını koyan takım tehlikeli olabileceğini gösterdi.

 

Topun kendisinde kalmasını sağlamak en azından defansta sorun yaşamasına engel oluşturdu.

 

Hücumda çok üretken olamadı. Bunun bence en önemli nedenlerinden birisi Mehmet Akyz’e karşı her rakibin ekstra tedbir alması oldu. Onu topla buluşturmamak için her şeyi denediler. Kaptan geriye gelip top aldığında da tehlikeli olduğunu her fırsatta gösterdi.

 

Maçın son bölümünde Tisdell’e yaptığı asist kusursuzdu. Tek sorun savruk Tisdell’in onu gol yapamaması. O da zamanla düzelir. Akyüz sorumluluk aldıkça daha da iyi oynuyor. Oyun zekası ve becerisi ile haklı olarak ekstra tedbiri çağırıyor.

 

Şimdilik yardım almakta zorlansa da ilerleyen haftalarda sıklıkla pozisyona gireceğine eminim. Denizlispor bir forvet daha transfer edecek ama bu transferin direkt Akyüz’ü kesebileceğini düşünmüyorum.

 

İlerleyen dönemde Denizlispor golcünün sayı bulması ve maçı kazanma ikilemi arasında sıkışabilir. Akyüz atabildiği gibi attırabilir de. Gelen ne yapar şimdiden kestirmek zor.

 

Ligin ilk iki haftasında herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Sonuç olarak lige ağırlığını koymaya hazır bir takım olduklarını gösterdiler. Geçen sezonun özellikle ilk bölümünde olduğu gibi kimse puanları cepte görmeyecek Denizlispor karşısında.

 

Bana sorarsanız hocanın uygun çalışma koşullarında bu takıma yeteneğinden fazlasını aldıracağından eminim. Bu ligin fark yaratan hocalarından biri olarak, gittiği her takımda dokunuşları fazlasıyla hissedilen Osman Özköylü, bu kez sadece takımı değil camiayı da ayağa kaldırma misyonunu üstlenmiş görünüyor. Allah yardımcısı olsun. Denizlispor iyi yolda…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..