REKLAMI GEÇ

KAZANDIĞIN SÜRECE SORUN OLMAZ

19 Şubat 2018 Pazartesi

Denizlispor teknik direktör değişikliğinin ardından çıktığı ilk maçında önemli bir galibiyet aldı. Bu senaryoyu daha önce de yaşamıştık. Devamının da aynı olmamasını diliyorum.

Yusuf Şimşek’in görevi bırakmasından sonra takımın başına geçen Reha Erginer de çıktığı ilk maçta Gazişehir’i 1-0’la devirmişti. Bu galibiyet sezonun ilk üç puanıydı. Fatih Tekke ise Giresun’da sezonun ilk deplasman galibiyetini aldı. Horozlardaki hoca tercihi giderek sertleşen üslüplara sahip teknik adamlardan yana oldu.

 

Fakat Denizlispor ile birlikte alt sıralarda rakibi olma potansiyeline sahip diğer takımlar da kazandı. İlk bakışta endişe verici gibi dursa da siz kazandığınız sürece sıralamadaki yerin değişeceği kesin. Bu nedenle Tekke’nin başında olduğu Denizlispor’un her puanı kovalaması gerekiyor.

 

Giresunspor maçına gelince… Kanımca sezonun en farklı maçına tanık olduk. Kötü bir Giresunspor karşısında maçın başında önce oyunu dengelemeyi seçti Horozlar… Daha sonra ağır ağır oyunun üstünlüğünü eline aldı. Manisa’dan da güvendiği isimlerden biri olan İsmail Haktan’a ilk 11’de yer vermesi önemliydi. Şımarık Kappel’in biraz daha çalışması gerekecek sanıyorum.

İlk yarının ortalarına doğru ve gelen ilk golden sonra Denizlispor’un başarılı top çevirişleri takdire değerdi. Oyunun o bölümünde pas hatasının asgari olduğu bir tablo bizim alışık olduğumuz Denizlispor formatından farklıydı.

 

Ev sahibinin skorun aleyhine olduğunu fark etmesi ikinci yarıyı buldu. Bu bölümde baskısını giderek artırdığı anda ikinci golün gelmesi Denizlispor adına sevindirici. Doğrusu son bir kaç dakikaya gelene kadar yeşil siyahlıların bir aksilik yaşayacağını düşündüysem de korktuğum başımıza gelmedi.

 

Güzel bir galibiyet alındı. En sağduyulu mesajı Fatih Tekke verdi. ‘Nihayetinde bir maç kazanılmıştır’ dedi. Her galibiyetten sonra şampiyon havalarına girme alışkanlığını terk etmek güzel.  Hiç birşey bitmiş değil. Aksine işin zor kısmı daha yeni başlıyor.

 

Şunu da hatırlatmak isterim. Takımın başına geldiğinde Yusuf Şimşek’i suçlayarak ‘Bu takıma hiçbir şey vermemiş’ diyen Reha Erginer’in bu maçı izlemiş olmasını dilerdim.

 

Eze yetersizdi. Yine bir golcü problemi yaşayacağız gibi görünüyor. Elbette biraz zamana ihtiyacı var. Çok fazla gol fırsatı da bulamadı. Bulduklarını ise iyi kullanamadı.

 

Asil ilk kez görece rahat bir maç oynadı. Çıkardığı top son derece değerliydi. Maçın seyrini değiştirebilecek bir pozisyonda kritik bir kurtarış yaptı. Maçın kırılma anlarından biriydi diyebilirim. Aissati daha verimli olacaktır. Kappel oyuna girdikten sonra yine kendi oyununu oynadı. Her şeye rağmen defans güvenilir değil. Ama bu ligde mükemmeliyetçi olmak da nafile…

 

Size klasik birlik beraberlik mesajı vermeyeceğim. Bu ligde oynanan oyunun kalitesi belli. Türkiye’de futbolun aktörlerinin lobilerden, siyasi erkten, ikili ilişkilerden ne denli etkilendiği ve yönetim şekilleri ortada.. Değişen bir şey yok. Yeni bir durum yok.

 

Bu aşamada ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalı. Savaşmadan teslim olunmamalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..