REKLAMI GEÇ

MERAK ETMEYİN DENİZLİSPOR ŞAMPİYON

27 Şubat 2019 Çarşamba

Direkt söylüyorum…

Daha ligin bitimine onlarca hafta varken stat çevresinde şampiyonluk turu atanlar ne kadar haksızsa şimdiden Denizlispor’un düşüşe geçtiğini öne süren ve şampiyon olamayacağını iddia edenler de o kadar haksız.

Öyle bir hava estirildi ki; eksiklerimizi yanlışlarımızı bir türlü konuşamadık. Biraz ikaz, uyarıda bulunmak isteyenin üzerine çullandılar. Denizlispor düşmanı ilan ettiler. İnsanların endişelerini duymak istemediler. Kaba kuvvet ve gürültü ile bir şeyler söylemek isteyenleri bastırdılar. Taraftarlara hedef gösterdiler. Yanlış yaptılar.

Her şeyi dört dörtlük bilmenin olanağı yok. Dışarıdan göze her zaman ihtiyaç var. Buna kulak tıkadılar, şova ağırlık verdiler.

Denizlispor’un tüm maçlarını kazanarak ligi götüremeyeceği biliniyordu. Bir çöküş yaşamamak için ikaz şarttı. Bu ikaz ne kadar erken gelirse o kadar iyi olacaktı. Osmanlıspor maçını böyle yorumlamak lazım. Elbette bu takıma kaybetmektense Eskişehir’e, Elazığ’a kaybetmek daha iyidir ama yapacak bir şey yok.

Kimse merak etmesin. Denizlispor kendine gelecektir ve yine serilerle yoluna devam edecektir. Osmanlıspor’un çıkışı suni. Kimseyi aldatmasın. Bir kaç maç sonra tökezleyecekler ve ilk üç içinden çıkacaklar kanımca.

Denizlispor da Gençlerbirliği ile birlikte sezon sonunda ilk iki içinde süperlige çıkacaktır. Bu süreci iyi yönetmek kaydıyla. Öyle ahlar vahlar içinde karalar bağlamak yanlış olur. Ligin en iyi takımlarından biri Denizlispor ve kalitesi fazlasıyla bu ligin üzerinde.

***

Çok net görülüyor ki Denizlispor’un şifreleri çözüldü. Bu takım oyuncu kalitesi karşısında rakiplerinin yapabileceği çok şey yok. Gücü yetmeyen takımlar çabuk çözülüyor. Biraz direnç gösterler, oyuncuların ekstra performansı ile dayak yiyor. Akılcıl ve yüksek mücadele ile oynayanlar Denizlispor’u durdurabiliyor. Aslında tedbir alınması kağıt üzerinde kolay ama o tedbiri uygulaması zor bir rakip Denizlispor.

Peki işler sıkıştığında Denizlispor ne yapibilir. İşte bu konuda takımın ciddi sıkıntıları var. Bir kanat oyuncusunun eksikliği büyük ölçüde hissediliyor. Burak Çalık’ın 90 dakikayı aynı tempoda oynayamayışı horozların ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor. Devre arasında elden kaçan futbolcunun önemi bir kez daha görülüyor. Şu anda uçuşa geçen Kappel’in takıma katılma olasılığı vardı. Karşı çıkanlar büyük hata yaptılar. Biliyoruz ki profesyonel şube bu futbolcuyu istiyordu. Artık Kappel’e süper lig takımları teklif eder bu açık.

Hafta sonundaki maçta oyunu oynayan Denizlispor, skoru üreten Osmanlıspor’du. İlk gol tam bir acemilik. Baskı gören ve topa ulaşamayan orta alan defanstan top çıkarmak isterken kaptırıyor ve gol geliyor. Bizde herkes futbolu topa bakarak oynadığı, aksiyonun dışında kaldığı durumlarda hareket etmediği için golü atan öyle fazla zorluk filan çekmiyor.

İkinci gol için ise söylenecek bir kaç söz var. Kalecinin orada ne işi var? İkili averajın önemi ne çabuk unutuluyor. Bu tur maçı değil ki.. Teknik adamlar neden kaleciyi uyarmaz…

Bu kaleci Denizli’de normalden fazla sorunlu bu kesin. Ziya ile yumruklaşma. Kısa süre önce Veli Acar ile tartışma. Daha bir sürü mesele filan… Bu arkadaş biraz yalnız kalmış gibi. Desteğe ihtiyacı var.

***

Sonuç olarak, Denizlispor bu ligi alır götürür. Kimse endişe etmesin. Başka puan kayıpları da olabilir. Önemli olan 34’ncü hafta sonunda nerede olduğunuzdur.

Denizlispor camiası her sezon son haftalardaki büyük stres ve gerilimleri yaşamaya alışkındır. Bunu taşıyamayacak olan camialar bu işin üstesinden gelemez. Bizim için hava hoş…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..