REKLAMI GEÇ

NEYİN VAR HOCA?

19 Eylül 2015 Cumartesi

Denizlispor evinde Göztepe’ye kaybetti. Dünyanın sonu değil. Bu sezon ne ilk kez maç kaybediyor ne de son kez olacak…

 

Alınan yenilginin nazarımda hiçbir ehemmiyeti yok… Ama Mehmet Altıparmak’ın bu maça ilişkin performansı beni bir hayli endişelendirdi.

 

Korkunç bir şekilde kaybedilen Elazığspor maçında bile takım son derece kötü olmasına karşın hocanın enerji  ve isteği rahatlıkla okunabiliyordu. Bir şeyler yapmak için çırpınan alışık olduğumuz bir Mehmet Altıparmak vardı…

 

Fakat Göztepe maçında dehşete düştüm. Çok fazla negatif olduğunu gözlemledim hocanın. Kendi inşa ettiklerini bir tekmede yıkar gibiydi sanki…

 

90 dakikanın her diliminde kendisi ile kavga ediyordu. Haklı çıkışları da vardı kuşkusuz ama içinde bulunduğu durumu anlayamamış olması beni korkuttu.

 

Bu daha önce hiç olmamıştı. Umarım son da olur…

 

**

 

Belki sözlerimi abartılı buluyor olabilirsiniz. Bu yıl herkesin güvendiği tek dal hocadır. Bu nedenle onun kendini kaybetmesi, alışık formatının dışına çıkması normal bir endişeyi, histeri nöbetine sürüklüyor bizde…

 

Yönetimden, başkandan kimselerin büyük beklentileri yok. Çokları bağışlasınlar ama acemi… Bu işi ilk kez deneyimliyorlar. Zamanla mutlaka çok iyi idareciler olacaklar ama şimdi zamana ihtiyaçları var.

 

Bu yıl bir güzellik olacaksa bu onların gayreti ve iş bilirlikleri ile olmayacak bu kesin. En azından şimdilik öyle görünüyor.

 

Bu kriz ortamını nasıl yönetecekler onu bir düşünün… Neyse…

 

Akillerden de ekonomik katkının dışında bir beklenti içinde değilim… Uslu her fırsatta futboldan anlamadığını söylüyor zaten.

 

Geriye bir tek hoca kalıyor. Bu dal kırılırsa çok fena dağılırız gibi geliyor…  Destek olmak lazım ama tüm yükü onun omuzlarına yıkmamakta fayda var.

 

**

 

Göztepe maçını hoca performansı yüzünden kaybettiğimize inanıyorum. Eksiklerimiz vardı evet, Göztepe’nin de çok eksiği vardı.

 

Ama hoca performansının düşmesine neden olan bir şeyler olmalı. Hoca ‘kol kırılır yen içinde kalır’ fikrindedir her zaman… Kulübün mutfağını bizlerle oturup paylaşmaz. Kendisini rahatsız eden bir ya da daha fazla husus varsa bunu kimseye anlatmaz. Sorunları dillendirip kendisini haklı gösterme derdi, gayreti olmaz.

 

Ama işte tam orada bir şeyler oluyor.

Altıparmak’ı mutsuz eden bir şeyler. Doğası ile bizi de mutsuz eden…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..