REKLAMI GEÇ

ÖZSOY FARKI İÇİN ŞİMDİ TAM ZAMANI

31 Aralık 2013 Salı

Görevi sezon ortasında devralan başkan Mehmet Özsoy ve ekibinin şu ana kadar takım üzerinde yapabileceği şeyler sınırlıydı. Zaten onlar da enerjilerinin önemli bir bölümünü maddi konulardaki sıkıntılara harcadılar.

Bu konuda en azından şimdilik başarılı olduklarını söyleyemem. Fakat önümüzdeki süreç neyi getirir, bekleyip göreceğiz.

 

***

 

Transferlerini kendisinin yapmadığı, teknik heyetini ve hocasını kendisinin seçmediği bir takımın başında olarak şu ana kadar elde ettiği puanlar yada kayıpları ile başarı değerlendirmesi yapmak doğru olmayacak. Asıl tüm sorumluluğun üzerinde olduğu ligin ikinci yarısındaki dönem kendisini göstermek adına önemli.

 

Şimdi futbol bilgisini ve farkını ortaya koymak zorunda. Yapacağı kaliteli transferlerle takımın yeniden ciddi bir hedefe yoğunlaşmasını sağlamalı. Tabi kamuoyunda adı geçen isimlerin bu takıma pek katkı koyabileceğini sanmıyorum. Eminim bu ismi geçen futbolcular ile bir görüşmesi olmamıştır. Başarılı bir transfer döneminin ardından iyi bir hazırlık kampı lige hızlı bir girişi sağlayacaktır.

Ardı sıra alınacak galibiyetlerle de hedef tekrar olgunlaşacaktır. En azından beklentim bu yönde.

 

***

 

Yönetimin istifa edeceği, yada kongreyi gündemine alacağı gibi gelişmelerin asla olmayacağını düşünüyorum. Göreve geldiği iki kongrede sancılı dönemlerde yapılmış bir başkan olarak kulübü ara transfer döneminde kongreye götürmeyecek kadar bu renkeri sevdiğini biliyorum.

 

Hatırlarsanız ilk göreve geldiği dönemde kongre o kadar geç yapılmıştı ki, takımın kampa gitmesi, yeni transferlerin yapılması çok zor olmuştu. İkinci dönemi zaten ortada. Sezonun ortasında kulübü devraldı ve ne oyuncularından ne de teknik heyetinden memnun değildi. Bu nedenledir ki, böyle bir zamanda kongre kararı alacağını sanmıyorum.

 

***

 

Ama tüm bu kongre söylentilerinin arkasında ciddi bir beklenti olduğundan eminim. Özsoy mutlaka kentten destek istiyor. Bu görece alıştığımız o rutin desteklerin dışında bir destek talebi. Devraldığı dönemin şimdi çok daha kritik olduğunun bilincinde. Sıcak bir maddi kaynakla kulübü rahatlatma düşüncesinde ve tüm yükün altına tek başına giremeyeceğini biliyor. Bu nedenle kentin büyüklerinin özellikle seçim arefesinde bu maddi kaynağı bulmalarını istiyor.

Bugüne kadar açık açık söylenip konuşulmadı ama kulüpten yayılan tüm bu haberlerin arkasındaki düşünceyi okursanız karşınıza bu destek talebi çıkıyor.

 

Bir yerde kendi yönetim kuruluna da mesaj veriyor. ‘Beni yalnız bırakmayın’ diyor… Zaten geçen süreç içinde ortaya çıkan ve olumsuzluklarda tüm şimşekleri üzerine çeken kişi kendisiydi. Bir tane yöneticinin şu işi başardı, bu işi bitirdi diye haberini almadık.

Kulübe maddi destek sağlamaya gelince… İçerden elde ettiğimiz bilgilere göre destek konusunda da zayıf bir yönetim var.

 

Özsoy’un yönetimden kongre öncesindeki beklentileri ile karşılaştığı realite arasında dev bir uçurum mevcut. Zaten bir kısım yöneticinin maddi destek sağlayacak gücü yok. Geri kalan kısmının da cüzi miktarda katkı koyduğu kesin.

 

Bir nevi bedava yöneticilik yani…

 

***

 

Eğer bu fotoğraftan Özsoy’un taraftar grupları nedeniyle gitmek istediği fikrini çıkarıyorsanız, aptal olmalısınız…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..