REKLAMI GEÇ

ŞAVLUK İSTİFA ETSİN, KONU KAPANSIN!

17 Şubat 2016 Çarşamba

 

 

Denizlispor bu sezon da maalesef ligde kalma mücadelesi veriyor. Görünen o ki durumu öyle pek de iç açıcı filan değil. Bu işin sorumlusu kim?

 

Taraftarın öyle işaret edip, istifaya davet ettiği başkan Mustafa Şavluk mu?

 

Baştan söyleyeyim durum hiç de öyle değil. Bu konuda bir sorumluluk dağılımı gerçekleşecekse Şavluk’un yükü yüzde 5 bile değildir bence…

 

***

 

Başından beri söylüyor, yazıyorum. Denizlispor’un bu günlere gelmesindeki baş sorumlular hala çıkıp rahat rahat ahkam kesebiliyor, bu işte yanlışı yokmuş gibi ortalarda sıkılmadan dolanabiliyor, hatta işi bir adım ileri götürüp suçu başkalarına yükleyerek pişkinliğin sınırlarını zorluyorlar.

 

***

 

Eski bakan Nihat Zeybekci geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir basın toplantısı yaptı. Gazetecilere hitaben ‘Bu işin sorumlularından hesap sorun’ dedi.

 

Biz soruyoruz da cevap veren olmuyor ki? Hesap vermemizi isteyen sayın vekil önce kendini hesap vermeye hazır hissetmeli…

 

Bu kulübün başkanlarını, yönetimlerini tayin eden kişi kendisi değil miydi? Takımın lider olduğu, süper lige çıkacağına kesin gözle bakıldığı bir dönemde başkanı görevden alan kimdi, biliyor mu acaba kendileri…

 

Ya da işadamı Salih Amiroğlu’nu aklında hiç Denizlispor başkanlığı yokken bu göreve atayan hakkında bilgisi var mıdır?

 

Denizlispor başkanı ve yönetimi belirlenirken neden bir partinin kentteki kurmaylarından, belediyesinden izin alınır ifade edebilir mi?

 

Yeşil siyahlı kulüp bir siyasi partinin arka bahçesi midir?

 

Kolej neden satıldı biliyor mudur? İmar değişikliği kim için neden yapıldı bir fikri var mıdır?

 

Herkes eski yöneticilerin kulübü bataklığa çevirdiğini söyler durur da neden tek bir kişi hakkında bile suç duyurusunda bulunulmamıştır, fikirleri var mıdır?

 

Hangi yöneticiler Denizlispor adını kullanarak bitmez işlerini bitirmişlerdir ya da böyle bir şey var mıdır?

 

Denizlispor adı altında toplanan bağışların ne kadarı bu kulübe aktarılmıştır, muhataplarına sorabilirler mi?

 

Bu kentin bir bakanı, milletvekili olarak bu ve benzeri daha binlerce sorunun cevabını araştırma ihtiyacı hissetmiş midir?

 

Ya da sayın vekil biliyorsa, Allah aşkına bu gazeteciler kimden hesap sormalıdır, söylerler mi?

 

Beltaş işçilerini kim kongre delegesi yapmıştır, bu işçileri kimlerin işaretleri ile oy kullanır ya da kullanmaz acaba biliyorlar mıdır?

 

Onun için taraftara filan tavsiyem öyle boşu boşuna Mustafa Şavluk’u istifaya çağırıp, suçluyu oymuş gibi göstermesinler…

Bana kalırsa başkan Şavluk sadece, ‘avucunda bombayı bulmuş’ bir kurbandır o kadar. Gayreti, iyi niyeti, bilgisi ve yeteneğini yargılamak doğru değil.

Seyircinin ona her küfründe, gerçek sorumlular bir derin nefes daha alacaklardır.

 

**

 

Bugün başkanlık koltuğunda Şavluk yerine her hangi biri oturuyor olsaydı da durum çok farklı olmayacaktı. ‘Siyasi Abiler’in sorumluluğu başkasına verdikleri fakat yetkiyi ellerinde tuttukları bu biçimsiz düzende, bir yere ulaşmak da mümkün görünmüyor.

 

Olan sadece iyi niyetli yöneticilerin, bu renklere gönül verenlerin kendi kendileri ile kavgalar edip, canlarını sıkması ve bu durumun sürüp gitmesidir….

 

 

BU TAKIMI KİM YAPTI?

 

Görünen o ki sezon başında kurulan kadro iyi futbolculardan kurulu ama maalesef yetersiz. Devre arasında takviyesiz yola devam etme mecburiyeti ise uçuruma gönüllü yönelmek gibi… Ama maalesef durum bu…

 

Biri çıkıp adam gibi cevaplasın artık…

Sezon başında bu takımın planlamasını, transferlerini kim yaptı cevaplasın artık…  Kamuoyunu yanıltmaya, küçük evrak oyunları ve lafazanlıkla kimseyi aldatmaya kalkmayın…

 

Sezon öncesi Hasan Kıbrıslıoğlu’na defalarca sordum. Yeni yönetim seçilecek, kongre kararı alınmış neden transfer yapıyorsunuz diye…

 

Her seferinde aynı yanıtı aldım. “Biz transferlere resmi mukavele imzalatmıyor, prensip anlaşması yapıyoruz. Yeni yönetim istediğini takımda tutar, istediğini gönderir, hoca dahil” dedi.

 

Başkan Şavluk ve ekibi göreve geldiğinden kısa süre sonra “Bu transferleri ben yapmadım” dedi. Sonraki süreç içinde hem başkan Şavluk, hem ilk dönem yöneticileri hem de mevcut dönemdeki yöneticilerinden defalarca transferleri kendilerinin yapmadığına dair sohbet ettik.

 

Sakın biri çıkıp da bu takımı Mehmet Altıparmak yaptı demesin… O sadece öne çıkacak cesareti olmayan idarecilerine, idarecilik dersinin nasıl verileceğini gösterdi.

 

Şavluk yapmadı, Kıbrıslıoğlu da yapmadı… Zaten tüm transferleri bizim 155 Murat yaptı…

 

***

 

UMUT VAR

 

Yukarıdaki karamsarlığıma bakmayın…

Öyle her şey bitmiş değil.

Takım ligin en alt basamağındaymış… Son beş maçında 14 gol yemiş… 3 puanı silinmiş de 3 puanı daha silinecekmiş…

 

Hepsi aşılır. Beni üzen bu sıkıntıları aşma fırsatı defalarca önümüze gelmiş olmasına rağmen değerlendiremeyişimiz.

 

Cuma günü bir Göztepe maçı var. Ardından evinde iki kritik maç üst üste… Giresun, Ş. Urfa… Bu üç takım da yenilmeyecek takımlar değil.

 

**

 

Bakın kimse bu güne kadar seslerini duymadı ama futbolcular çok dertli… Söylemek istedikleri çok şey var ama söyleyebilecekleri bir atmosfer yok.

 

Yönetim istifa etsin tamam… Protesto seyircinin en büyük hakkıdır. Biraz da maça konsantre olmakta fayda var.

 

Ben havlu atmadım, umudum fazlasıyla var…

Yoksa seyirci umudunu yitirdi mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ANIL   -  Bağlantı 17 Şubat 2016, 15:37

Biz hep didik; Bu takıma başkan seçilmiyor, atanıyor didik. Belediyespor çıktı, Denizlispor bitti didik.

Halit Gürel   -  Bağlantı 17 Şubat 2016, 13:48

Sayın Bakan okuduysanız bi zahmet cevap veriniz Selami Bey’in yazısına. Dört gözle bekliyoruz yine suçu kime atacaksınız!

Atila Karaaslan   -  Bağlantı 17 Şubat 2016, 11:41

Sn. Aydın yazdığınız köşe yazılarını takip ediyorum. Haberin harfi harfine katılıyorum. Masum ayağına yatanlar önce kendinden hesap sormalılar.