REKLAMI GEÇ

ŞEHİR HAVAYA GİRDİ

17 Ağustos 2015 Pazartesi

Bu sezon PTT 1. Lig çok çok zor geçecek bu belli oldu. Alışık olduğumuzun aksine ilk haftalarda takımların büyük ölçüde hazır olmadıkları görüntüsü bu sezon pek de öyle değil gibiydi. Elbette tüm takımların zamana ihtiyacı var ama daha ilk haftadan ortaya konan futbol ve mücadele bize hazır olduklarında karşımıza çıkacak tabloyu aşağı yukarı tahmin ettiriyor.

 

Denizlispor iyi başladı. Sezona galibiyetle başlamayı doğrusu herkes özlemiş. Geçen sezon başından farklı olarak hep karşı hamle yapan takım olma hüviyetinden çıkmaya başlamış. Doğru ya da yanlış bir planı var. Ne kadarını uyguladığının bir önemi şimdilik yok. Topa sahip olma isteği  çok uzun zamandır bu taraftarın görmediği bir fotoğraf. Bunun olumlu sonuçlarını alacaktır.

 

Alanyaspor teknik direktörü Erhan Altın maç sonunda ‘pozisyon vermediğimiz takıma kaybettik’ açıklaması yaptı. Bence haklı. Denizlispor bu maçta öyle pek çok pozisyona filan girmiş değil. Ama girdiği pozisyonu da iyi kullandı. Aksine Alanyaspor daha çok fırsat yakaladıysa da bunu kullanamadı. Bu bir yönüyle iyi. Sistem oturduğunda, uyum sağlandığında, haftalar ilerledikçe o pozisyonların sayısında da artış olacaktır.

 

Daha ilk haftadan havaya girmek doğru değil. Elbette bir hedef var. Elbette tribünlerin, şehrin havaya girmesi güzel.  Ayağımız yere basmalı. Bir galibiyetle her şey bitmiyor. Bu daha başlangıç. Bu maçta kazanılan puanlar devamı geldikçe anlam kazanacak.

 

Biz her ne kadar Denizlispor iskelet kadrosunu korudu desek de Alanyaspor maçında o iskeletin dışında oyunculardan kurulu bir takım sahadaydı. Yeni bir anlayış da var. Doğası ile yeni bir takım olarak değerlendirebiliriz. Bu takım bana sorarsanız geçen sezonun devamı değil. Öyle de olmasın zaten. Geçen sezonun son bölümündeki takımı biraz andırıyor denebilir.

 

Göreceksiniz, farklı kaybettiği de olacak Denizlispor’un… Ama her ne olursa olsun maçlarının zevkli geçeceğini şimdiden söylemek mümkün. Bu kolej takımı kazanmayı da alışkanlık haline getirecektir.

 

Leandrinho’ya ayrı bir parantez açmak gerekir. Attığı iki gol için değil. Attığı iki golde de Genkov’un katkısı büyük. İlk golde Genkov’un açtığı alana koşu gösterip topu aldı ve zor pozisyonda golü atmasını bildi. Bunu maç içinde daha önce tam 6 kez denedi. 5 koşusunda ona pas atmadılar ama o yine de denedi. Önemli olan bu.

 

Maçın uzatma bölümünde ceza sahasına kadar gelerek top çıkarması, oyunu soğutmak amacı ile son bölümde kontrolü ele alması güzel. Sorumluluk alıyor, deniyor. Onu ateşleyen ne bilmiyorum ama böyle devam etmesini ümit ediyorum.

 

Bu maçta Leandrinho iki gol attığı için öne çıkmış gibi görünebilir ama herkes çok farklıydı. Şenol, Furkan, Dimov herkesin ismini sayabiliriz.

 

Sezon öncesi hoca kadrosuna genç futbolcuları dahil edeceğini söylediğinde mutlu olanlardandım. Şimdi o gençlerin bu formayı alabilmek için çok çok çalışmaları gerektiğini görebiliyorum. Bu oyunculardan kurulu yüksek kalibreli Denizlispor’un sükseli transferlerle büyük hedefler ortaya koyan çok takımın canını yakacağını düşünüyorum.

 

Umarım Alanyaspor beni yanıltmamıştır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..