REKLAMI GEÇ

STAT NE OLDU?

27 Temmuz 2014 Pazar

Türkiye’nin 24 kentinde bir kısmı kamu bir kısmı özel sektör girişimleri ile statlar yapıldı. Stat yapılan şehirlerin bir kısmında bırakın en üst ligi ikincil ligde bile takım yoktu.
Buna karşın stat gereksinimini iliklerine kadar hisseden Denizli ve İzmir bu planlamanın dışında tutulmuştu.

Yerel seçimler öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kente stat sözü veren siyasetçiler arasına girdi. Ne var ki bu güne kadar bu projeye ilişkin gelişme olmadı. 4 yıl içinde bitirileceği sözünü verdiyse de bırakın çivi çakılmasını, fizibilite çalışması yapılacak alan dahi ortaya çıkmadı.
Deprem kuşağı içindeki Denizli’de miadını dolduran Atatürk Stadı’nın yapıldığı yıllardaki yapı yönetmelikleri, bu günün güvenli inşaat ilkelerinin çok çok uzağında. Zaman içinde açık tribününde çökme yaşanan, sık sık ışıklandırma sistemindeki arızalar ile gündeme gelen bu stadın artık bir an önce kullanımdan kaldırılması gerekiyor. Konforsuz, ihtiyaca yanıt veremeyen, spor yapmak için kötü bir zemine sahip çağın çok gerisinde tek amaçlı bir tesis olarak karşımızda duruyor.

Denizli’nin yılda sadece 17 lig maçında kullanılan bu atıl tesis yerine, konserlerde, gösterimlerde, büyük organizasyonlarda da kullanılabilecek, futbol özelinden çıkarılarak bir yaşam merkezine dönüştürülecek yeni projeye ihtiyacı var.

Denizlispor Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu’na göre ise stadın yapılacağı en ideal alan yine eski stadın bulunduğu alan. Zaten şehir merkezinde stat yapabilecek kadar bir alan bulmak da olanaksız.

Biz Başkan Zolan’a sözünü hatırlatmış olalım. Bir de sadece futbol için stat yapma lüksünü bırakmasını isteyelim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Cihan   -  Bağlantı 28 Temmuz 2014, 14:06

Stad 40bin kişilik ve konser,avm,sinema gibi değişik ihtiyaçlar gözetilerek planlanmalı.Merkezefendi belediyesi sınırlarında olmalı.
Şu anki yerde yapılacak 20binlik bir stad ihtiyacı karşılasa bile trafik ve güvenlik sorunları yaşatacaktır.