REKLAMI GEÇ

TEŞEKKÜRLER HAKEM MELER

24 Kasım 2019 Pazar

Eğri oturup doğru konuşalım. Skor Denizlispor’un lehine ama oyun değil. Atmosfer hiç değil. Bu maçın baş kahramanı hakem Halil Umut Meler oldu. Kimse yanlış anlamasın verdiği ya da vermediği penaltı kararlarından bahsetmiyorum. Hepsi ayrı tartışma konusu. Başka bir şeyden söz ediyorum, anlatayım…

Bir maç önce Denizlisporr, Beşiktaş deplasmanında sezonun en iyi futbolunu oynamış, Çaykur Rizespor ise adeta tel tel dökülmüştü. Kuşku yokki maçın favorisi Denizlispor’du ama maç başlayınca durumun öyle olmadığını gördük.

Topu Rize ceza alanına kadar getirebiliyor ama pozisyon bulamıyordu yeşil siyahlılar. Rize de hızlı kanatlarıyla kontralar yapıp tehlikeli olmaya çalışıyordu, genelde az adamla geldiler, pas opsiyonları oluşmadığından uzaktan şutlarla yetindiler.

Taraftar maça çok çok gergin başladı. Tribünlerdeki sayı yeterli değildi. Önce bilet fiyatlarını protesto ettiler daha sonra hedeflerini Başkan Ali Çetin olarak belirlediler. Bu arada maçın ilk düdüğünden itibaren tüm stat Olcay Şahan’a tepki gösteriyordu. Topu her ayağına alışında yuhalanıp ıslıklandı. Recep Niyaz, Yücel İldiz tezahüratları da hocayı hedef alıyordu. Oyundan kimse memnun değildi, tribünler çok büyük protestolar için hazırdı.

Bu bölümde Rizespor’un atacağı bir gol o stadı Denizlispor’un başına adeta yıkardı.

Maçın 72’nci dakikasında Sasse’nin ortasında Lopes topa açık bir şekilde eliyle dokundu. Hatta seken top direkten döndü. Lopes’in bu ikinci kez eliyle dokunup penaltı yaptırmasıydı. Zaten taraftarda çok karşılığı olan bir oyuncu değil. Saatli bomba gibi. Bunu herkes biliyor. Hakem penaltı noktasını gösterdikten sonra itirazlar başladı. Bu sırada her nedense VAR’dan ikaz gelince gitti ve pozisyonu izledi.

Bence açık bir penaltıydı ama hakem penaltıyı iptal etti.

Maçın kırılma anı bu dakikaydı. O ana kadar kendi oyuncularını, teknik ekibini ve yönetimini protesto eden taraftar bir anda pozisyona odaklandı ve maçın kalan bölümünde takıma omuz vermeye başladı. Bu pozisyon taraftarı oyuna döndürdü.

Devamında yine saçma sapan bir durum yaşandı. Tam taraftar takıma omuz vermeye başlıyor derken birkaç dakika sonra Zeki’nin yerde kaldığı bir pozisyonda oyuncu değişikliği işaret edildi. Özdilek Aissati’nin yerine oyuna Oscar’ı alıyordu. Maçın kilit hatası bu oldu. Bu değişiklik gerçekleşseydi bu maç kesinlikle kazanılamazdı.

Tabela kalktıktan sonra o dakikaya kadar görülmümeş bir protesto yükseldi. Herkes Olcay’ın çıkmasını isterken en güvenilen sevilen ve oyunu beğenilen isim Aissati çıkarılıyoru. Kaptan Rodallega bu sırada devreye girdi, kaptanlığını yaptı. Zeki’nin durumunun netleşmesini bekledi, saha dışına yönelen Aissati’yi tuttu, oyun alanının içine çekti, oyuncu değişikliğine izin vermedi. Zaten bir dakika sonra sağlık ekibi Zeki’nin oynayamayacak durumda olduğunu ifade eden bir el hareketi yaptı, oyuncu değişikliği istedi.

Aissati’nin sahada kalması biraz da taraftarın sayesinde oldu. O Aissati oyunun kalan bölümünde kendi pozisyonuna geçti, daha verimli oldu, Horozların önde oynamasını sağladı.

Hem sakatlık pozisyonunda hem de ilk penaltı pozisyonunda işi ağırdan alan hakem Meler, Denizlispor cephesinin nefes almasını sağlamış taraftarını oyuna döndürmüştü.

Denizlispor’un penaltı pozisyonunda VAR’ı kullanması ve sürpriz bir karar vermesi de konuk ekibin fişini çekti. Bana sorarsanız Rizespor’un penaltısı Denizlispor’unkinden çok daha açık ve netti.

Denizlispor çok riskli bir eşikten döndü. Kimse kurtulduğunu sanmasın. Araba hala geri geri kaçıyor. Üzerine koymazsanız bu eşiğe tekrar geri döner bir daha bu kadar şanslı da olamazsınız.

Hoca inatlarından vazgeçmeli, taraftar teknik ekibe nefes aldırmalı, oyuncular da kendilerine çeki düzen vermeliler. Yoksa bir Meler daha bulamayız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..