REKLAMI GEÇ

UZUNOĞLU ADAY MI?

1 Haziran 2016 Çarşamba

Denizlispor’da sezon güç bela kazasız tamamlandı. Pek çok şanssızlık faktörünün bileşkesi olarak büyük sıkıntılar çekildiyse de pek çok şans faktörünün devreye girmesi ile ligde kalma sağlanmış oldu.

 

Şimdi ise gözler olası bir genel kurula çevrildi. Açıkçası camianın beklentisi de bu yönde.

 

***

 

Başkanlığa Mustafa Şavluk ve yönetime ekibi geldikten sonra Denizlispor yönetimi ilginç süreçler yaşadı. Şavluk’un ilk yönetiminden bazı ekip arkadaşları istifa etti.

 

Bunun üzerine olağanüstü genel kurul kararı aldı. Görevi bırakacağı düşünülüyorken yeniden aday oldu ve ekibini tazeledi. İkinci görev döneminde de ekibinden bazı yöneticiler istifa etti.

 

Camianın bir kısmı ve özellikle taraftarlar tarafından onay görmeyen Başkan Şavluk’un genel kurul kararı alması beklenirken yönetim kurulu üyesinin ‘kimse kongre beklemesin’ yönündeki açıklaması kafaları karıştırdı.

 

Kulübe yönetim kurulu üyelerinin  doğrudan  yeterli kaynağı temin edemeyişi, üst kurul üyesi Derya Baltalı’nın yeni dönemde ‘ben yokum’ demesi ortaya ciddi bir bütçe sorunu çıkarıyor. Bu nedenle Başkan Şavluk’un genel kurul kararı alacağı düşünülüyor. Yine de Bakan Zeybekci ve Başkan Osman Zolan ile bir araya gelmeden bir karar vereceğini düşünmüyorum.

 

Kısaca Denizlispor’da durum bu…

 

ADAY VAR MI?

Olası bir genel kurulda adı adaylık için konuşululan isimler mevcut. Eski başkanlar Süleyman Urkay ve Mehmet Özsoy’un isimleri her kongre döneminde gündeme zaten gelir. Şimdi de durum farklı değil.

 

Fakat yeni oluşumlar da dikkat çekiyor. Denizlispor’da bir süre görev almış eski ve genç yöneticilerden oluşan bir grubun bu süreçti nabız yokladığı hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya gelerek projelerini anlattıkları konuşuluyor.

Öyleki bu girişimin şimdilik yönetime talip olma planını rafa kaldırdığı da gelen haberler arasında. Zolan ile yapılan görüşmede bütçenin önemli bölümünü yerel yönetimlerin desteğini arkasına alarak tamamlamak isteyen genç girişimcilerin Zolan’dan istedikleri yanıtı alamadıkları, sınırlı destek aldıkları söyleniyor.

Bu grup içinde görüştüğümüz bazı isimler ise yönetime talip olmadıklarını ve hatta girişimde bile bulunmadıklarını söylüyor olsa da kamuoyu bunları konuşuyor.

Bir dönem başkanlık için adaylığını koymayı planlayan Yasin Özpek’in de bu düşüncesinden vazgeçtiği konuşulan konular arasında. Hatta Özpek’in yönetim kurulu üyeliğinden istifa edeceği de söyleniyor.

 

UZUNOĞLU ADAY MI?
Son dönemlerde konuşulan en önemli başkan adaylarından biri de Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ruşan Uzunoğlu…

Futbol camiası Uzunoğlu’nun da Denizlispor’u yönetmeye talip olduğunu konuşuyor. Fakat Başkan Uzunoğlu şimdilik böyle bir iddiayı doğrulamadı. Ne varki sezon içinde yaptığımız sohbetlerde Denizlispor’un içinde bulunduğu mali kriz ve sportif başarısızlıktan duyduğu rahatsızlığı söylemekten de çekinmiyordu.

Hatta sıklıkla ‘Bakan ve başkan beyler arkamda olursa ben de başkan adayı olurum’ diye espri de yapıyordu.

Konuşmalarımızdan, Uzunoğlu’nun Denizlispor’a ilişkin tespitlerini şöyle aktarabilirim:

 

Uzunoğlu, Denizlispor Kulübü’nün güncel borçlarının ne kadar olduğuna dair hiç kimsenin bilgisi olmadığı görüşünde. Borcun açıklanan rakamların üstünde olduğu görüşünü savunuyor. Buna gerekçe olarak henüz alacaklarını tahsil yoluna gitmeyen alacaklıları gösteriyor.

 

Uzunoğlu’na göre Denizlispor’un borçları tahmin edildiğinden çok daha uygun bir bütçe ile kapatılabilir. Ona göre ciddi bir nakitle gelecek yönetim  pazarlık yöntemi ile alacaklıların, bir kısım alacaklarını feda etmelerini sağlayabilir.

 

Uzunoğlu kulübün düzenli ödeme alışkanlığının bulunmamasının, kurumsal bir kimliğe kavuşmamasının tüm mali tabloyu olumsuz yönde etkilediğini düşünüyor.

 

Uzunoğlu, kulübün lig şampiyonluğuna değil, itibar şampiyonluğuna ihtiyacı olduğu görüşünde. Denizlispor’un kaybettiği güvenirlik ve itibarını yeniden inşa etmesi gerektiğine inanıyor.

 

Uzunoğlu kulübün sağlıklı yönetilmediği görüşünde. Sıklıkla yapılan genel kurulların zarar verdiğini, bilgili ve kalıcı bir ekibin göreve gelerek uzun vadeli bir planı hayata geçirmesi gerektiği görüşünde.

 

Uzunoğlu kulüp yapılanmasının da gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor. Süratle tasarruf tedbirleri uygulaması gerektiğini, şişkin kadroların seyreltilerek asgari personel ile azami iş yapılması gerektiği görüşünde.

 

Ayrıca her seferinde bana şunu söylüyordu: “Bizim burada hazır para ile kulüp yönettiğimizi filan söylüyorlar ama bu kulüp sadece gelirleri ile ayakta duruyor”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

ŞAFAK .K   -  Bağlantı 2 Haziran 2016, 09:14

Bu şehri yönetenlerin desteğini almayan hiçkimse bu işe aday olamaz.Maalesef koca şehirde kimseden destek beklemeden bu işi yapacak bir ADAM yok…