REKLAMI GEÇ

BÜYÜK ERKEKLER YÜZMEDE KELEBEK STİLİNİ ÖĞRENDİ

BÜYÜK ERKEKLER YÜZMEDE KELEBEK STİLİNİ ÖĞRENDİ

Denizli Atatürk Yüzme Havuzunda devam eden kurslarda büyük erkekler yüzme grubu, yüzme teknikleri içerisinde en zor olan kelebek stilini öğrendi.

/ DENİZLİSPORHABER / 30 Ocak 2014 Perşembe, 09:46

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kış dönemi yüzme kursları Atatürk Yüzme Havuzunda devam ediyor. Yüzme antrenörleri eşliğinde yapılan çalışmalarda kursiyerler 15’er kişilik gruplar halinde temel yüzme tekniklerini öğreniyor.

Haftanın yedi günü hizmet veren Atatürk Yüzme Havuzunda Salı ve Perşembe akşamları kursa katılan Büyük Erkekler yüzme grubu bir ilki başardı. Bir yıl boyunca yüzme kurslarına düzenli katılan grup, serbest ve sırtüstü stilin yanında yüzme teknikleri içerisinde en zoru olan kelebek stilini öğrendi. Kendilerine güvenen kursiyerler Yüzme Federasyonu tarafından yapılacak Masterlar Yüzme Şampiyonasına katılmayı hedefliyor.

KELEBEK YÜZME STİLİ NEDİR?
Kolların, bacakların ve kalça hareketlerinin tam anlamıyla bir uyum içerisinde hareket etmelerini gerektiren kelebekleme, en fazla performans gerektiren ve kas gücünün ön planda olduğu bir yüzme stili. Suda adeta kanat çırparcasına ilerlendiği için bu stile kelebek yüzme stili adı verilmiştir.

Tüm vücut kaslarının kullanıldığı yüzme sporunun vücuda sayısız faydası olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörleri, Denizli halkını yüzme öğrenmeye davet etti. Düzenli çalışmalar sonucu yüzme sporunda nelerin başarılabileceğini büyük erkekler yüzme grubunun kelebek stili öğrenerek gösterdiğini söyleyen antrenörler; yetişkin bir kişinin haftada iki gün en az bir saat yüzmesi gerektiğini belirtti.

YENİ BAŞLAYACAKLAR İÇİN TARİH 11 ŞUBAT
Kış döneminde yüzmeye yeni başlayacaklar için kurslar 11 Şubat 2014 tarihinde yeniden start alıyor. Kurslar Atatürk Yüzme Havuzunda deneyimli antrenörler eşliğinde Salı ve Perşembe günleri 21.00-23.00 saatleri arasında olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..