REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE 12 BİN KİŞİ YÜZME KURSLARINA KATILDI

DENİZLİ’DE 12 BİN KİŞİ YÜZME KURSLARINA KATILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzme kurslarına bu güne kadar 12 bin kursiyerin katıldığı açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 15:48

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli noktalarında faaliyete geçirdiği yüzme kursları ile çoğunluğu çocuklar olmak üzere 12 bin kişiye yüzme eğitimi verdi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Kayıhan’daki yüzme kurslarına ziyaret gerçekleştirerek kursiyerlere çeşitli hediyeler dağıttı. Zolan yüzme kurslarına devam eden 7-14 yaş arası çocukların bu sporu sürdürmelerini istiyor.

Kursların tamamını ücretsiz yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “İstedik ki, kurslarımıza katılan çocuklarımız her türlü imkana sahip olsunlar. Yarın bu ülkeyi yönetecek ve şehrimize hizmet edecek olan çocuklarımız o donanımları ile beraber bizden daha iyi bir şekilde ülkemize, şehrimize ve insanlarımıza hizmet etsinler” dedi.

Sporun hem fiziksel anlamda hem de ruhsal anlamda çocukların gelişimini sağlıklı bir şekilde sağladığını anlatan Başkan Zolan, “Çocuklarımız sporda kazanmayı ve kaybetmeyi öğrendiklerinde, yere düşüp ayağa kalkmayı öğrendiklerinde, hayatta tutunmayı öğrenecekler. Hayatta mağlubiyetler karşısında yılmadan ayakta durabilmeleri ve mücadeleyi bırakmamaları için spor çok önemli. Spor, disiplin, kural ve ekip ruhu demektir. Çocuklarımıza yasaklar koymak yerine gidebilecekleri ve yapabilecekleri alternatifler sunmak gerekiyor. Yasak koymak yerine güzel alternatifler sunmak insanın yapısında daima iyiye ve güzele gider. O zaman çocuklarımız geleceklerinde kendine zararı dokunacak yerlere gitme konusunda kendini engellemeye başlıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..