REKLAMI GEÇ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 12 OKULA HAVUZ KURACAK

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 12 OKULA HAVUZ KURACAK

Merkezefendi Belediyesi, geçtiğimiz yıl başladığı okul bahçelerine portatif havuz uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. İlçe sınırları içinde 12 okula portatif havuz kurulacak, 6 bin çocuğa ücretsiz yüzme kursları verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Haziran 2016 Pazartesi, 10:19

Çocuklara yaz tatili boyunca yüzme havuzu ile keyifli anlar yaşatacak olan Merkezefendi  Belediyesi, ilçe merkezinin 12 noktasına portatif havuz kuruyor. Yüzme hocaları nezaretinde yüzme öğrenecek olan tüm çocukların yararlanabilmesi için havuzlar, 12 ayrı stratejik yere konumlandırılacak. Derinliği 1.20 metre olacak olan havuzların hijyeni de uzmanlarca sürekli olarak kontrol edilecek.

KAYITLAR 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Yaz süresince yüzme öğrenmek isteyen 6-13 yaş arası çocuklar 15 Haziran tarihinden itibaren kayıtlarını yaptırabilecek. Kayıt sonrasında öğrencilere Merkezefendi Belediyesi tarafından çanta, havlu ve bone hediye edilecek. Yerlerin belirlenmesi konusunda büyük titizlikle çalıştıklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, her kesimden tüm çocukların bu imkândan yararlanmasını istediklerini belirtti.

Başkan Subaşıoğlu,  “Geçtiğimiz yıl binlerce çocuğumuz, kurduğumuz portatif yüzme havuzlarında uzman yüzücülerden eğitim alarak yüzmeyi öğrendi. İçlerinden yetenekli olanlar profesyonel spora yönlendirildi. Bu yıl da 6 bin çocuğumuza yüzme öğretmek istiyoruz. Onların rahatça havuzlara ulaşabilmesi için 12 ayrı stratejik okulumuza havuz kuracağız. Yaz bittiğinde de sertifikalarını vereceğiz. Hedefimiz Merkezefendi ilçemizi sağlıklı yarınlara bırakmak. Bu nedenle spora büyük önem veriyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi; Spor Merkezefendi’de pazar akşamları izlenen bir aktivite değil. Bizzat içinde olunan bir uğraşı olacak” diye konuştu.

Açılışın ise kayıtların tamamlanmasının ardından en kısa süre içinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yüzme havuzu kurulacak olan okullar şöyle:

1-Katip Çelebi İ.Ö.O

2-Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu İ.Ö.O

3-Ahmet Yesevi Anadolu İ.H.L

4-Hacı Ahmet Paralı İ.Ö.O

5-İbrahim Cinkaya SOS.BİL. LİS

6-Sevindik Şehit Hasan Eser Ortaokulu

7-Zaferiye Abalıoğlu İ.Ö.O

8-Mükerrem Eke Mehmet Eke İ.Ö.O

9-Üçler İ.Ö.O

10-Kazım Kaynak AND. Lisesi

11-Namık Kemal Ortaokulu

12-Arif Yalınkaya İ.Ö.O

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..