REKLAMI GEÇ

YÜZÜCÜ ALİ EREN TÜRKİYE FİNALLERİNE GİDİYOR

YÜZÜCÜ ALİ EREN TÜRKİYE FİNALLERİNE GİDİYOR

23 Nisan Çocuk Şenlikleri Yüzme Yarışmalarında dereceye giren genç sporcu Ali Eren Turan, finallere gidiyor.

/ DENİZLİSPORHABER / 26 Nisan 2014 Cumartesi, 12:11

Türkiye Yüzme Federasyonunun ülke çapında 62 ilde düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Yüzme Yarışmaları tamamlandı. 2002-2003 doğumlu küçük sporcuların katıldığı yarışmalarda, gelecek vaat eden sporcuların keşfedilmesi amaçlanıyor amaçlandı. Denizli’de Atatürk Yüzme Havuzu’nda yapılan yarışmalarda, çocuklar farklı kategorilerde dereceye girebilmek için kulaç attı.

Tüm illerde 1794 sporcu bu yarışmalara katılırken, elde edilen sonuçlar merkezi sisteme aktarıldı. Yüzme Federasyonunun açıkladığı sonuçlar doğrultusunda her kategoride ilk 18’e giren sporcular Türkiye Şampiyonası Finallerine katılmak için Mayıs ayı başında Marmaris’te buluşacak.

Açıklanan sonuçlarla birlikte Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü sporcusu Ali Eren Turan, 50 m. kelebek stilde 34.50 dereceyle finallere gitmeye hak kazandı. Lütfi Ege Ortaokulu 5-B sınıfı öğrencisi küçük yüzücü, yüzme stilleri arasında en zoru olan kelebek stilde önemli bir başarı elde etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü Abdurrahman Aksoy; 2009 yılında Atatürk Yüzme Havuzunda ki kurslara gelerek yüzmeyle tanışan öğrencisi Ali Eren Turan için, yüzmenin bir tutku olduğunu, Marmaris’ten de madalya ile döneceğine inandığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..